Yleisölle

Arvoisa rallikansa,

Kun ensimmäinen Hankiralli ajettiin vuonna 1955, niin rautaa olivat niin miehet kuin autotkin. Tämän vuoden Hankiralli on jo 49., mutta edelleen ovat kuljettajat ja kartturit rautaa, sen sijaan ralliautoissa on nyt paljon muovia, lasikuitua, hiilikuitua, ym. keveitä materiaaleja, mutta sehän ei vauhtia haittaa, päinvastoin. Odotettavissa on siis  vauhdikas lauantaipäivä läntisellä Uudellamaalla.

Kilpailukeskus on Nummelassa, uudistuneen Air Hotellin tiloissa, jossa voi seurata livenä kuvaa lähdöstä ja nauttia tarjolla olevaa rallilounasta tai ulkogrillin perinteistä rallimakkaraa. Lisäksi reaaliaikainen tulospalvelu on seurattavissa kilpailukeskuksen ravintolatiloissa.

Jos haluaa olla itse lähtöpaikalla, on mentävä tavaratalo Hong Kongin piha-alueelle, josta ensimmäinen ralliauto starttaa klo 12.01. Kilpailu sisältää 4 erikoiskoetta ja maaliin Air Hotelliin saavutaan noin klo 16.00 alkaen. Järjestäjä odottaa kilpailuun 150 autokuntaa, joten katsottavaa riittää useiksi tunneiksi, varsinkin jos hankkii rallin reittikartan siihen sisältyvine liitteineen 10 eurolla. Tätä ns. rallipakettia on myynnissä klo 11.00 alkaen kilpailukeskuksessa sekä  Saukkolan Essolla ja Hong Kong Nummelan tavaratalossa.

Muistathan hyvä ralllin ystävä, että et väärällä pysäköinnillä tuki liikennettä ja siten vaaranna turvallisuutta. Mm. kilpailukeskukseen johtava Lentokentäntie on kapea ja jyrkkä, joten sille on asetettu pysähtymiskielto koko matkalle varmistamaan pelastusreitin auki pysyminen. Yhteispelillä saadaan aikaiseksi mukava talvinen rallipäivä.
Tervetuloa seuraamaan 49. Hong Kong Hankirallia.

Teksti: Kalevi Differt ja Jorma Tapola

Rallin 0-autojen kuljettajat:

 

 

 

 

000: 

Timo Nousiainen

 

00: 

Timo Partanen

 

0: 

Tapio Suominen

 

 

 

 

Erikoiskokeiden nimet:

 

 

 

 

EK1

Hong Kong

5,72 km

EK2

Esso Saukkola

4,62 km

Tauko

SuomiOpas

 

EK3

Autoasi

4,93 km

EK4

Hella

7,32 km

RALLIPAKETIT
Hankirallin erikoiskokeita seuraamaan aikova katsoja voi ostaa itselleen rallipaketin tuntia ennen kilpailun lähtöä. Rallipaketti sisältää mm. reittikartan, lähtöluettelon, Hankiralli-tarran, Kaasujalka-lehden ja ratamestarin vinkit parhaiksi katselupaikoiksi. Kilpailukeskuksesta tai Hong Kong Nummelasta ostettuna pakettiin saa mukaan vielä lippiksen. Reittikartasta löytyy mm. tauko-/huoltopaikan sijainti, erikoiskokeiden sulkuajat sekä ensimmäisten autojen lähtöajat erikoiskokeittain. Rallipakettien hinta on 10 € ja niitä myydään seuraavissa myyntipisteissä:

Kilpailukeskus (Air Hotel), Lentokentäntie 5, 03100  NUMMELA
Hong Kong Nummela, Ratastie 3, 03100  NUMMELA, Puh. 075-325 5200
Esso Saukkola, Sammatintie 1, 09430  SAUKKOLA, Puh. 019-371 131

Rallipakettien myynti alkaa siis lauantaina 21.2.2009 klo 11.00.

HONG KONG HANKIRALLI 2009 - RATAMESTARIN SILMIN
(lyhennetty mukaelma rallipaketin sisältämästä ratamestarin vinkeistä)

EK 1

Nopeahko yksityistie, helppo ja tasainen aloitus kilpailulle. Hieman alle kuusi kilometriä mittaa. Pysäköinti on rajoitettua varsinkin erikoiskokeen alkupäässä.

EK 2

Leveä ja tasainen valtiontie, hieman alle viiden kilometrin pätkä, vauhdikkaita osuuksia.

EK 3

Vain 5 kilometriä mittaa on tälläkin erikoiskokeella, joka on tunnettu nopeudestaan.

EK 4

Päätös kilpailulle on muita hieman pidempi reilut 7 kilometriä pitkä erikoiskoe. Korkeuseroja ja muutamia nyppyjä.

TURVALLISUUSOHJEITA HONG KONG HANKIRALLIN KATSOJILLE

  1. Saavu erikoiskokeelle riittävän ajoissa, jotta löydät hyvän katselupaikan (myös hyvän pysäköintipaikan autollesi).
  2. Katselupaikkaa valitessasi älä sijoitu ulkokaarteisiin äläkä hyppyrien alastulopaikoille; jätä myös turvallisuusväli tiehen (n.5 m). MUISTA: turvallista ulkokaarretta ei ole keksitty.
  3. Sulkuajan alettua liikkuminen erikoiskokeella ajoneuvoilla on EHDOTTOMASTI KIELLETTY.
  4. ÄLÄ KOSKE järjestäjän asettamiin MERKKEIHIN TAI SULKUSIIMOIHIN, äläkä seiso niiden edessä.
  5. Älä käytä tienvarren asukkaiden rakennuksia katselupaikkoina ja muista, että avotulen teko on kielletty.
  6. Noudata järjestyksenvalvojien ohjeita sekä erikoiskokeilla että autoa pysäköidessäsi, sillä heidän tehtävänään on varmistaa yleisön turvallisuus ja reittien aukipysyminen.
  7. Etuautot tarkastavat erikoiskokeet ja niillä olevien toimitsijoiden antamia ohjeita on syytä noudattaa, muussa tapauksessa erikoiskoe saattaa jäädä ajamatta.
  8. Etuautojen vauhti kasvaa mitä lähemmäksi varsinaisia kilpa-autoja tullaan, vaikka äänet eivät kovenisikaan.
  9. Kilpailun jälkeen tiet ovat avoinna yleiselle liikenteelle, älä siis vaaranna muiden tielläliikkujien turvallisuutta turhalla kaahaamisella.
  10. Vastuu kilpailusta on järjestäjän, mutta ohjeiden noudattaminen on yleisön - juuri sinun - vastuullasi. Pahimmassa tapauksessa koko erikoiskoe joudutaan peruuttamaan jonkun “näyttöhalujen” takia.

Hyvää ja turvallista Hankirallia!

Hankirallin turvallisuuspäällikkö

© 2002-2015 Hankiralli-yhdistys ry                                               Webmaster

Hong Kong Tavaratalot