Hyvä ralliyleisö,

Ensimmäinen Hankiralli ajettiin vuonna 1955. Tämän vuoden Hankiralli on järjestyksessään jo 50. ja juhlan kunniaksi rallin lähtö ja maali sijaitsee arvokkaassa ympäristössä Olympiastadionin edustalla olevalla Paavo Nurmen kentällä. Kilpailun suojelijana toimii Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen. Aamusta lähtien on luvassa suhinaa ja hienoja kilpureita pääsee ihailemaan ihan läheltä. Odotettavissa on taas vauhdikas lauantaipäivä rallin erikoiskokeilla läntisellä Uudellamaalla.

Kilpailukeskuksena toimivan Olympiastadionin tiloissa olevat kahvio- ja ravintolapalvelut ovat yleisönkin käytettävissä, ja Paavo Nurmen kentällä on tarjolla perinteistä rallimakkaraa. Lisäksi reaaliaikainen tulospalvelu on seurattavissa kilpailukeskuksen sisätiloissa.

Lähdön kuuluttajana toimii Raimo “Höyry” Häyrinen. Ensimmäinen kilpailijapari starttaa reitille klo 10.31. Ralli sisältää 6 erikoiskoetta ja maaliin Olympiastadionille ensimmäistä autoa odotellaan saapuvaksi noin klo 18.40. Katsottavaa riittää lähdössäkin, mutta varsinaisen rallin seuraamiseen reitillä kannattaa hankkia rallin reittikartan ym. kilkettä sisältävä rallipaketti. Rallipakettia on myynnissä la 20.2. klo 09.30 lähtien alempana tällä sivulla kerrotuissa myyntipisteissä.

Olympiastadionin ympäristön pysäköintialueet, eritoten Paavo Nurmen ja Mäntymäen kentät, ovat rallin ajan varattuna kilpailijoiden kisa- ja huoltokaluston pysäköintiin. Tämä tarkoittaa sitä, että paikalle saapuvan yleisön ajoneuvoille ei ole juurikaan vapaita pysäköintipaikkoja aivan lähialueilla. Parhaiten ja kivuttomimmin paikalle pääseekin busseilla ja raitiovaunuilla.

Tervetuloa seuraamaan 50. Hong Kong Hankirallia!

Jarkko Wahlström
tiedottaja

Rallin 0-autojen kuljettajat:

 

 

 

000: 

Jukka Westerback

 

00: 

Martti Honkasalo

 

0: 

Tomi Weurlander

 

 

 

 

Erikoiskokeiden nimet:

 

 

 

 

EK1

Hong Kong 1

9,17 km

EK2

SuomiOpas

6,76 km

EK3

Buff

12,07 km

EK4

Kasvihuoneilmiö

2,36 km

EK5

Autoasi

7,26 km

EK6

Hong Kong 2

9,68 km

RALLIPAKETIT
Hankirallin erikoiskokeita seuraamaan aikova katsoja voi ostaa itselleen rallipaketin tuntia ennen kilpailun lähtöä. Rallipaketti sisältää reittikartan, Hankiralli-tarran ja tuhdin Hankiralli-lehden. Lehdestä löytyy mm. lähtöluettelo, ratamestarin vinkit parhaiksi katselupaikoiksi sekä kilpailun suojelija ylipormestari Jussi Pajusen, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jorma Tapolan ja kilpailunjohtaja Kalevi Differtin tervehdykset. Reittikartasta löytyy mm. tauko-/huoltopaikan sijainti, erikoiskokeiden sulkuajat sekä ensimmäisten autojen lähtöajat erikoiskokeittain. Pätkien lähtö- ja maalipäiden koordinaatit on merkitty karttaan navigaattorikäyttäjiä varten. Rallipakettien hinta on 10 € ja niitä myydään seuraavissa myyntipisteissä:

Kilpailukeskus, Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 HELSINKI
Hong Kong Nummela, Ratastie 3, 03100  NUMMELA, Puh. 075-325 5200
Teboil Klaukkala, Ropakkotie 2, 01800  NURMIJÄRVI (Klaukkala), puh. 09-276 6370
St1 Saukkola, Sammatintie 1, 09430  NUMMI-PUSULA (Saukkola), puh. 019-371 131
Tavaratalo Kasvihuoneilmiö, Palomäentie 2, 09810  NUMMI-PUSULA, puh. 019-373 788
 

Rallipakettien myynti alkaa siis lauantaina 20.2.2010 klo 09.30.

HONG KONG HANKIRALLI 2010 - RATAMESTARIN SILMIN
(lyhennetty mukaelma rallipaketin sisältämästä ratamestarin vinkeistä)

EK 1
Erilaista ja vaihtelevaa tietä, jota ei ole pitkiin aikoihin kilvanajoon käytetty. Hyvä pätkä yleisölle, paljon väliteitä ja lyhyet risteyksien välit.

EK 2
Ykköstä hieman nopeampi. Alkupäähän pääsee lyhyellä kävelyllä, mutta keskemmälle pätkää joutuu patikoimaan jo pidemmälti.

EK 3
Päivän pisin vetäisy, vauhdikasta valtiontietä. Useita hyviä katselupaikkoja, mutta autolla pääsee vain pätkän puolivälin kohdille.

EK 4
Alkuperäisestä yli 7 km ek:sta lyhentämään jouduttu 2,36 km:n veto. Kapea, korkeuseroja sisältävä ja siksi vaativa. Lyhyet kävelymatkat.

EK 5
Huoltotauon jälkeen aletaan jo palata takaisin kohti etelää. Luonteikas 7,26 km:n pätkä, jossa välille pääsee yhdestä kohtaa.

EK 6
Edellistä vielä hieman nopeampaa tietä. Lähtöpäästä pitkä kävelymatka, mutta välille pääsee monestakin kohtaa. Risteysalueetkin käyvät katseluun

TURVALLISUUSOHJEITA HONG KONG HANKIRALLIN KATSOJILLE

  1. Saavu erikoiskokeelle riittävän ajoissa, jotta löydät hyvän katselupaikan (myös hyvän pysäköintipaikan autollesi).
  2. Katselupaikkaa valitessasi älä sijoitu ulkokaarteisiin äläkä hyppyrien alastulopaikoille; jätä myös turvallisuusväli tiehen (n.5 m). MUISTA: turvallista ulkokaarretta ei ole keksitty.
  3. Sulkuajan alettua liikkuminen erikoiskokeella ajoneuvoilla on EHDOTTOMASTI KIELLETTY.
  4. ÄLÄ KOSKE järjestäjän asettamiin MERKKEIHIN TAI SULKUSIIMOIHIN, äläkä seiso niiden edessä.
  5. Älä käytä tienvarren asukkaiden rakennuksia katselupaikkoina ja muista, että avotulen teko on kielletty.
  6. Noudata järjestyksenvalvojien ohjeita sekä erikoiskokeilla että autoa pysäköidessäsi, sillä heidän tehtävänään on varmistaa yleisön turvallisuus ja reittien aukipysyminen.
  7. Etuautot tarkastavat erikoiskokeet ja niillä olevien toimitsijoiden antamia ohjeita on syytä noudattaa, muussa tapauksessa erikoiskoe saattaa jäädä ajamatta.
  8. Etuautojen vauhti kasvaa mitä lähemmäksi varsinaisia kilpa-autoja tullaan, vaikka äänet eivät kovenisikaan.
  9. Kilpailun jälkeen tiet ovat avoinna yleiselle liikenteelle, älä siis vaaranna muiden tielläliikkujien turvallisuutta turhalla kaahaamisella.
  10. Vastuu kilpailusta on järjestäjän, mutta ohjeiden noudattaminen on yleisön - juuri sinun - vastuullasi. Pahimmassa tapauksessa koko erikoiskoe joudutaan peruuttamaan jonkun “näyttöhalujen” takia.

Hyvää ja turvallista Hankirallia!

Hankirallin turvallisuuspäällikkö

© 2002-2011 Hankiralli-yhdistys ry                                                Webmaster

Hong Kong Tavaratalot

Buff® logo