20.2.2014
Eilen 19.2.2014 suoritetun reittikatselmuksen tuloksena Buff® Hankiralli 2014-kilpailun  johto on peruuttanut kilpailun ajamisen. Erikoiskokeet eivät ole talviralliin soveltuvassa ajokunnossa. Leuto talvi vesisateineen on sulattanut lumen ja jään erikoiskokeiden tieosuuksilta siinä määrin, että kilpaileminen reitillä ei ole mahdollista eikä kilpailijoille turvallista. Autojen piikkipyörät myös rikkoisivat ek-tieosuudet sellaiseen kuntoon, että vaurioita ei voitaisi suoritetuilla osanottomaksuilla saada korjatuiksi. Kilpailun järjestäjät ovat lopputulemasta pahoillaan ilmoittautuneiden kilpailijoiden, ralliyleisön, yhteistyökumppaneiden ja talkooväen puolesta.

Sivun sisältö:

Hyvä autourheilu- ja kaikki muukin väki!

52. Hankiralli ajetaan lauantaina 1.3.2014. Kilpailun suojelijana toimii Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Jussi Pajunen

Tervetuloa seuraamaan perinteikkään Hankirallin lähtöä Helsingin keskustaan. Tätä harvinaista herkkua, “Senaatintorin spektaakkelia” on tarjolla lauantaina 1.3. jo ennen kello kymmentä, kun varsinaisen kilpailun edellä omaa tasanopeuskilpailuaan ajavat 16 autokuntaa lähtevät reitille kohti ensimmäistä erikoiskoetta. Helsingin tuomiokirkon rappuset toimivat (luvallisena ja) oivana katsomona, josta istuinalustalla varustettuna on mukavaa istuen seurata lähtötapahtumia. Kilpa-autoihin ja kilpailijoihin pääsee tutustumaan torilla ihan läheltäkin, jos niin haluaa. Viimeinen kilpailija starttaa lähtölavalta noin klo 12.15. Sanomattakin selvää, että paikalle kannattaa saapua ilman autoa.

Itä-Uudellamaalla ajettavia erikoiskokeita seuraamaan suunnittelevien kannattaa ehdottomasti lunastaa 10 euron hintainen Rallipaketti, joka sisältää mm. lähtöluettelon, Hankiralli-tarran, reittikartan, ratamestarin vinkit parhaiksi katselupaikoiksi sekä Kaasujalka-lehden numeron 02/2014. Rallipakettien myynti alkaa la 1.3.2014 klo 09.00 seuraavissa myyntipisteissä:

 • Rallin kilpailukeskus 1 Finlandia-talo, Mannerheimintie 13e, 00100  HELSINKI
 • Rallin kilpailukeskus 2 Porvoon Ammattiopisto Amisto, Perämiehentie 6, 06100 PORVOO
 • Teboil Porvoo, Mannerheiminkatu 18, 06100  PORVOO, puh. 019 666 059
 • Seo Monninkylä, Meijerintie 2, 07230 MONNINKYLÄ, puh. 019 643 139
 • Neste Oil Loviisa Ankkurituuli, Länsikaari 3, 07900 LOVIISA, puh. 019 560 9007
 • Pukaron Paroni, Koivistontie 2 A, 07830 PUKARO, puh. 019 613 085

Jos nälkä yllättää kesken kaiken, löytyy reitin varrelta pikkupurtavan myyntipaikkoja. Amiston kilpailukeskuksesta löytyy Porvoonseudun UA:n grilli, josta rallimakkarannälkäiset voivat tankata esim. ennen reitille lähtöä. Maaliin Porvoon Ammattiopistolle ensimmäistä kilpailijaa odotetaan saapuvaksi noin klo 16.30.


Kilpailun suojelijan tervehdys

Hyvät autourheilun ystävät!

Hankirallilla on takanaan vuosikymmenten perinteet, jotka vastikään on saatettu jopa kirjalliseen historiikin muotoon - onhan kilpailua ajettu jo vuodesta 1955 lähtien. Tällä kertaa tämän Suomen vanhimman talvirallin lähtöpaikaksi on valittu Helsingin tuomiokirkon edusta. Aluksi ralliautot kokoontuvat kilpailun starttia varten yleisön nähtäväksi kaupungin keskeisimmälle paikalle – Senaatintorille, josta sitten autot siirtyvät lähtökorokkeelle.

Ralliurheilun suosio Suomessa on ollut jo todella pitkään korkealla ja sitä erityisesti korostanut suomalaisten ralliautoilijoiden hyvä, useaan maailmanmestaruuteen yltänyt kansainvälinen taso.

Tämän tason ylläpitäminen vaatii myös kilpailujen järjestäjiltä hyvää osaamista ja tarkkaa sääntöjen noudattamista. Suomalainen kilpailun järjestäjä on luottamuksen arvoinen niin yleisön kuin viranomaisten kannalta tarkasteltuna. Ralliin osallistuvilla kilpailijoilla on omat tarkat kilpailusääntönsä ja rallikansalla on tieliikenteen tiukat säännöt noudatettavana. Uskon, että näistä periaatteista ei tässäkään kilpailussa poiketa.

Korostan turvallisen ajamisen tärkeyttä ja toivotan Hankirallin järjestäjille, kilpailijoille ja kaikille toimitsijoille hyvää ja menestyksellistä kilpailua sekä rallia seuraavalle yleisölle mukavia rallielämyksiä.

Jussi Pajunen
kaupunginjohtaja

Kilpailun suojelija Jussi Pajunen

Kilpailunjohtajan tervehdys

Hyvä autourheiluväki

Hyvät kilpailuun osallistujat

Tämä talvi on ollut haasteellinen niin rallikilpailujen järjestämisessä kuin myös teille kilpailijoille. Tiestön kunto on verottanut varsinkin renkaita ja penkkojen puute estänyt ”nojailun”. Toivottavasti keli paranee rallin alkuun mennessä ja saamme aikaiseksi mukavan sekä rehdin kilpailun.

Hyvä ralliyleisö

Saapukaa katselualueelle riittävän ajoissa, sillä ennen varsinaisia ralliautoja ajavat tasanopeusautot oman kilpailunsa. Nämä autot ajavat omaa kilpailuvauhtiaan luottaen siihen että reitti on vapaa ja suljettu muulta liikenteeltä. Ethän mene kielletylle katselualueelle. Muistathan kunnioittaa tienvarsiasukkaiden pihapiiriä, etkä vahingoita heidän omaisuuttaan ja keräät omat roskasi pois lähtiessäsi. Ethän myöskään pysäköi autoasi väärin ja huomioit, ettet vaikeuta pelastuskaluston liikkumista.

Hyvä talkooväki

Rallikilpailun järjestäminen vaatii suuren määrän henkilöitä, jotta kilpailu voidaan toteuttaa onnistuneesti. Tähän tarvitaan useiden satojen vapaaehtoisten mittava työpanos. Olen iloinen, että jälleen kerran on löytynyt uuttera talkooväki toimimaan kilpailun toteuttamiseksi. Haluan kiittää teitä kaikkia tästä suurenmoisesta avusta. Nautitaan yhdessä tästä hienosta lajista.

Mukavaa ja iloista rallipäivää teille kaikille

Kalevi Differt
kilpailunjohtaja


Turvallisuusohjeet katsojille

ETHÄN.....

  .....ole se, joka estää erikoiskokeen ajamisen
  .....seiso opasmerkkien edessä
  .....seiso vaarallisella äläkä kielletyllä katselualueella
  .....sijoittaudu ulkokaarteisiin tai hyppyreiden alastulopaikkoihin
  .....käytä tienvarren asukkaiden rakennuksia tai pihoja katselupaikkoina
  .....tuki tietä
  .....unohda tarkkaavaisuutta
  .....leiki omalla tai muiden turvallisuudella
  .....muuta tai poista erikoiskoe- tai liikennemerkkejä
  .....haittaa kilpailijoiden tai huoltoautojen liikkumista

MUISTA, ETTÄ.....

  .....pysäköit autosi oikein, tietä tukkimatta
  .....jos jätät ottamatta huomioon järjestyksenvalvojien tai liikenteenohjaajien
       ohjeet, voit aiheuttaa erikoiskokeen peruuttamisen
  .....etuautot tarkastavat erikoiskokeen, heidän ohjeita on noudatettava
  .....turva-autojen mentyä erikoiskokeella kulku ja liikkuminen on kielletty
  .....alkoholi ja autourheilu eivät sovi yhteen

MUISTA AINA.....

  .....liikkua reilun aikataulun mukaan
  .....varautua odottamaan
  .....kuunnella lähestyvää ralliautoa
  .....pysyä valppaana
  .....että kilpa-auto voi suistua ulos missä vain, joko kuljettajan arviointivirheestä
       tai teknisestä viasta johtuen
  .....pitää huolta lapsista ja koirista
  .....noudattaa toimitsijoiden ohjeita
  .....auttaa järjestyksenvalvojia ja liikenteenohjaajia tekemään turvallinen erikoiskoe

OLE HYVÄ JA SUOJELE.....

  .....itseäsi
  .....ympäristöäsi: siivoa jälkesi
  .....toisen omaisuutta
  .....tätä erikoiskoetta
  .....rallia ja moottoriurheilua yleensä

TURVALLISTA RALLIA KAIKILLE!


Hankirallista muualla

 • 8.2.2014 esitetyssä Nelosen Start!-ohjelmassa (Kausi 8, jakso 23) jakson alussa Peter Geitel ja Simo Lampinen jutustelevat uunituoreesta Hankis-kirjasta ja muistelevat menneitä Hankiralleja. Ohjelma nähtävissä vielä jonkin aikaa Nelosen Ruutu.fi-sivuilla.

Linkki Buff® Hankiralli 2014 - julkiseen Facebook-ryhmään löytyy alta.

FB_FindUsOnFacebook-100

© 2002-2014 Hankiralli-yhdistys ry                                                Webmaster

52. Hankiralli 2014

Buff®

Historic Rally Trophy
Historic Rally Club Finland ry
Teijo-Talot
Laakkonen - autokauppaa vuodesta 1960